250 millió dollárral gazdagabban folytathatja a terjeszkedést a brit fintech startup. A mostani tőkebevonási körrel a cég értékét 1,7 milliárd dollárra becsülik.

250 millió dollárral gazdagabban folytathatja a terjeszkedést a brit fintech startup. A mostani tőkebevonási körrel a cég értékét 1,7 milliárd dollárra becsülik.

Egyáltalán nem kényelmetlen. Főleg azért, mert nem ekkora a kártya (Forrás: Revolut)
Egyáltalán nem kényelmetlen. Főleg azért, mert nem ekkora a kártya
(Forrás: Revolut)
(fotó: Revolut)

Úgy tisztességes, hogy a most megszerzett összeg mellétegyünk egy másik számot is. Az elmúlt 36 hónapban 340 millió dollárnyi kockázati tőke áramlott a Revolutba. Közben a cég app-vezérelt okos bankártyás startupból lassan átalakult neobankká, amely kriptopénzekkel is kereskedik, megtakarítási terméket is kínál, valamint biztosítást is nyújt egy insurtech együttműködés keretein belül.

A Revolut büszkén hirdeti, hogy napi 6-8 ezer új felhasználó regisztrál a szolgáltatásba. Az össz felhasználószám pedig 2 millióra rúg, ezek közül 250 ezren naponta használják az appot és a kártyát, további 400 ezren pedig hetente. Havonta pedig már 1,8 milliárd dollár értékű tranzakció fut át a rendszerükön.

A Techcrunch felhívja a figyelmet arra is, hogy a közelmúltban zárult a Transferwise negyedik körös tőkebevonása. A cég 280 millió dollárt szerzett, ezzel értéke 1,6 milliárd dollárra ugrott fel. Erre azonban a cégnek hét évre volt szüksége. A fintech terület felfutását és a várakozások mértékét mutatja, hogy a Revolutnak már három év is elég volt a hasonló értékelés eléréséhez.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?