Nagy kedvencünk, a Plastc azt ígérte, hogy olyan e-papír kijelzőjű kártyát gyárt le, amin húsz különböző betéti- és hitelkártyát lehet tárolni. Nem jött össze.

Plastc bankkártya

A Plastc alapítói nem foghatják a pénzhiányra a sikertelenséget. Közösségi finanszírozással és előrendelésekkel több mint kilencmillió dollárt szedtek össze a cég 2014-es indulása óta. Ma viszont csődöt jelentett a cég. Az előrendelők és a támogatók pénze elveszett, a legtöbb alkalmazottat már kirúgták, az ügyfélszolgálati telefonszám nem cseng ki, és már a közösségi média felületeket is leállították.

A búcsúlevélben ráadásul a Plastc csapata még azt az arcátlan mondatot is elsüti, hogy

megértjük, hogy [a támogatók] most nagyon csalódottak, de szeretnénk, ha minden támogatónk tudná, hogy mindent megtettünk azért, hogy a Plastc kártya valósággá váljon.

Az írás arra is kitér, hogy februárban vártak egy 3,5 millió dolláros befektetést, és mivel az kútba esett, egy másik 6,75 millió dolláros tőkebevonással együtt, ezért jutott csődbe a vállalat. Nem derül ki, hogy az eredeti kilencmillió dollárt hogyan sikerült elkölteni a csapatnak.

A búcsúlevél nem hatotta meg az összes támogatót. Már van egy ötszáz fős csoport a Facebookon, akik az együtt sírás helyett a pénzük visszaperelését tűzték ki célul.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?