Wolfrámkarbid hegy, több fém, tökéletes egyensúly – gazdag, gyerekes felnőttek játéka, de egy halom pénzt lehet vele keresni.

Az internet egyik alapvető igazsága, hogy a hülyeségre mindig van pénz. A Fidget Cube sikere után most a különböző fémekből készült, csodálatosan kidolgozott, csapágyas pörgetőeszközök lepik el a közösségi finanszírozási oldalakat.

A termékkategória legutolsó sikere a BilletSPIN nevű pörgettyű. Ötezer dollárt kértek, 31 ezret kaptak eddig, és még több, mint három hét van hátra a kampányból. Mindezt úgy érték el, hogy a legolcsóbb pörgettyű is 200 dollárba kerül. Ezért három különböző fémből készült, összesen 53 grammot nyomó kütyüt kap a vásárló. A tervező még arra is gondolt, hogy a pörgettyű hegyét wolframkarbidból készítse, ami különösen kemény, így biztosan nem fog elkopni a sok pörgetésben.

És hogy miben jobb egy méregdrága pörgettyű, mint egy ezer forintos? A gyártók – és a 155 vásárló – szerint a hosszú pörgési idő miatt menőbb a drága, kiegyensúlyozott játék, mint egy műanyag vacak.

Jó lenne hallani olyan magyar műhelyekről, amelyek hasonló, kis szériás izgalmas kütyüket gyártanak. Még akkor is, ha nincs értelmük.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?