A befektetési startupnak nem nagyon sikerül szimpatikusabbá tenni magát. Most éppen az ellene indított csoportos pert próbálja pénzzel megoldani.

(Forrás: Robinhood / Facebook)

Alig pár hete volt hír, hogy a Robinhood két nagyon kényelmetlen alkalommal is leállt. A csalódott ügyfelek pedig csoportos pert terveztek indítani a befektetési startup ellen. Nem csak reklámnak rossz, ha egy hozzáférhető részvénykereskedelmet hirdető startup lerobban a két legfontosabb napon.

A Robinhoodnak azonban egy olyan húzással, ami a károkat igyekezett minimalizálni, sikerült tovább rontania a helyzetén. A cég elkezdett 75 dolláros ajándékot osztani ügyfeleinek, amelynek elfogadásával viszont lemondnak a csoportos perben való részvételről.

A csalódott ügyfeleket képviselő ügyvédek már kérték a floridai szövetségi bíróságot, hogy tiltsa meg a brókercégnek, hogy félrevezető reklámüzeneteket küldjön ügyfeleinek. Az ügyvédek meg vannak arról győződve, hogy elég ügyfelet tudnak a saját oldalukra állítani, ha a Robinhood nem veszi meg őket 75 dolláros ajándékokkal.

A Robinhood sajtóközleményben reagált a vádakra. Szerintük eseti alapon döntenek egyes károsultak kártalanítása mellett. És mindezt azért teszik, hogy ügyfeleiknek ne kelljen a hosszadalmas bírósági eljárás végét kivárniuk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?