Napjainkban szinte csak a digitalizáció segítségével tudjuk sikeresen fejleszteni vállalkozásunkat.

Ez azonban még mindig tág fogalom, így nem árt, ha pontosan tudjuk, hogy azon belül is mire van szüksége a cégünknek.Az üzleti intelligencia hazánkban is egyre elterjedtebb és egyre több vállalatnak tud biztos segítséget nyújtani az eredményes felzárkózásban és növekedésben. Lássuk, miért is lehet a használata előnyös a vállalkozások számára.

Üzleti intelligencia, azaz a BI

Legelőször is tisztázzuk a fogalom jelentését. Az üzleti intelligencia (Business Intelligence – BI) egy olyan adatfeldolgozásra szolgáló szoftver, ami együttesen elemzi a korábbi és jelenlegi adatokat és könnyen érthető, vizuális formában ábrázolja az eredményeket. Ilyenek például a különböző grafikonok, diagramok, táblázatok. Segítségével könnyebben hozhatók meg fontos stratégiai döntések.

üzleti intelligencia

Az üzleti intelligencia szoftver előnyei azonban itt még nem állnak meg. Használatával felgyorsítható a különböző információk elemzése, sőt még a teljesítményértékelés is. Ezek pedig roppant értékek a vállalatok számára. Csökkenteni tudják a nem hatékony működési pontokat, meg tudják jelölni a feltételezhető problémákat és azonosítani a potenciális növekedési területeket.

Továbbá növelhető a működési folyamatok hatékonysága, lehetővé válik a marketing, értékesítés és a pénzügyi teljesítmény precíz nyomon követése, valamint azonnali figyelmeztetést ad az esetleges adat-rendellenességekről. Amivel pedig megkönnyíti a mindennapi munka menetét, hogy az általa készített elemzések valós időben oszthatók meg a különböző részlegek között.

Milyen területeken javítja a munkavégzést?

Pozitívan befolyásolhatja az ügyfélélményt, hiszen az összes szükséges ügyfél információ egy helyen van, így a fontos területek fejlesztésére fordítható a felszabadult erőforrás.

Mivel segítségével pontos képet kaphatunk a vásárlási trendekről és magatartásról, ezért pontosabb és sikeresebb marketingstratégiát alakíthatunk ki.

Átfogó képet nyújt a vállalat pénzügyi helyzetéről, ezért könnyen kiszámíthatók a jövőbeni kockázatok.
Használatával automatizálható az adatelemzés és a készletezés, amivel gyorsítható a teljesítés.

A vállalat fejlesztése és sikeressége érdekében, tehát mára szinte elengedhetetlenné vált egy olyan üzleti szoftver használata, ami személyre szabottan tudja segíteni a vállalkozás működését. A Systemfarmer Zrt. egyedi IT szolgáltatásai között Te is biztosan megtalálod a céged számára megfelelő rendszert.

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?