Megegyezésre jutott a Coinbase és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC), így a kriptotőzsde megúszhatja a drága pereskedést a szabályozóval. A cég 6,5 millió dollárt fizet be büntetésként, mer

(Fotó: Marco Verch CC-BY)

A CFTC a Coinbase jelentéstételi gyakorlata 2015. januárja és 2018. szeptembere között felelőtlennek nevezhető. Hamis, félrevezető és pontatlan adatokat adtak meg arról, hogy milyen tranzakciókat végeztek. Azt is állítják, hogy a kereskedések kettő, a Coinbase által létrehozott és üzemeltetett kereskedelmi program között zajlottak, ám emiatt úgy tűnhetett, mintha a valósnál sokkal több tranzakció zajlana a Coinbase Pro tőzsdén. Hasonló kereskedelmi forgalom hamisítást követett el a cég egy korábbi alkalmazottja a Coinbase GDAX platformján a Litecoin kriptovalutával is.

A Coinbase szóvivője szerint a cég nem ismerte be a bűnösségét, ugyanakkor nem is tagadja a vádakat. Ehelyett proaktívan együttműködik a CFTC-vel a nyomozás során. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a CFTC-vel kötött megállapodás szerint a Coinbase ügyfeleit nem érte kár a 2015 és 2018 között zajló törvénysértő üzelmek során.

A Coinbase-nek nem lényegtelen, hogy az ilyen ügyeket minél gyorsabban maga mögött tudja. A cég bejelentette, hogy tőzsdei bevezetésre készül a Nasdaq-on.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?