Még mindig a 2020-as kimaradás miatt fizet a startup. És közben felkészül Massachusetts.

(Forrás: Robinhood / Facebook)

Véget ért a Robinhood egy 2020-as kimaradása miatt indított vizsgálat. Az egyszerű tőzsdézést kínáló startupnak 640 ezer dollárt kell fizetnie jóvátételként a vermonti felhasználóknak.

Az amerikai tagállam pénzügyi szabályozója nem sietett a vizsgálatával. Pedig legalább negyven felhasználó jelezte, hogy egy, a tőzsdézés szempontjából fontos pillanatban nem tudtak kereskedni, mert a Robinhood lerobbant. Emellett azt is elpanaszolták, hogy a cég nem biztosított élő telefonos ügyfélszolgálatot, amin érdeklődhettek vagy panaszt tehettek volna.

A mostani bírságba azt is beleszámolták, hogy a Robinhhod algoritmikus úton döntötte el, melyik ügyfél milyen bonyolultságú ügyleteket indíthat.

A Robinhoodot mostanra legalább harmadszor bírságolják meg a kimaradásokért vagy a befektetők nem megfelelő védelme miatt. Tavaly a Finra 57 millió dolláros bírsággal és 12,6 milliós jóvátétel kifizetésével sújtotta a céget. Idén a SEC 65 millió dollárra büntette. És már lehet tudni, hogy Massachusetts állam pénzügyi szabályzója is vizsgálódik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?