Gamereknek adhatják bérbe az erőforrásaikat.

Manapság hasítanak a PC-s videojátékok, viszont elég erős gép kell a futtatásokhoz, ami elég drága mulatság. Erre kínál megoldást a Vectordash, ami összeköti a gyengébb gépet egy izmos konfigurációval. Így az is simán nyomhatja az Apex Legends-et vagy a PUBG-t, akinek mondjuk egy alap MacBook Air-je van.

Ez a modell önmagában nem új. A Nvidia már régóta dolgozik a felhőalapú rendszerén, de még a Google is ügyködik valamin. A Vectordash viszont nem maga akar hatalmas és bivalyerős szervereket létesíteni, ők inkább bérbe vennék mások izmos videokártyáit.

Itt jön a trükk

Kriptót bányászni nem mindig kifizetődő, a Vectordash viszont stabilan fizet a teljesítményért. Így akár a régi bányászgéped is belerakhatod a rendszerbe. Ráadásul olcsóbbak lehetnek a techóriásoknál, elvégre nem nekik kell fenntartani a szervereket, jelenleg 28 dollárt kérnek havonta.

Természetesen mindez nem ennyire egyszerű, teljesülnie kell pár dolognak, hogy interneten keresztül el lehessen érni a 4K 60 fps-t, amit ígérnek. Erre azt a megoldást eszelték ki, hogy a két fél nem lehet messzebb egymástól 500 kilométernél, hogyha viszont még így sem elég erős a kapcsolat, egyszerűen leveszi a felbontást 1080p-re.

Bányászgép recycling.

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?