Év végére elkészülhet a tőzsdére lépés előkészületeivel az N26 német neobank. A részvények jegyzése várhatóan 2024 elején kezdődhet meg.

(Fotó: N26)
(fotó: Final)

A hírt Maximilian Tayenthal, a bank vezérigazgatója osztotta meg a CNBC-vel. A vezető hozzátette, hogy nem sietnek, nem cél az azonnali tőzsdei bevezetés, mert a privát piacok „rendkívül likvidnek” bizonyultak. Ez utóbbi megjegyzés arra utalhat, hogy az N26 lezárta ötödik befektetési körét, amely során 9 milliárd dolláros értékbecslés mellett 900 millió dollárt kapott különböző kockázati tőkebefektetőktől.

Az N26 olyan cégekkel versenyez, mint a Revolut, és szolgáltatáskínálata is hasonló. A legutóbbi befektetésből a kriptó- és részvénykereskedelmet akarja beépíteni alkalmazásába. A cég nem tart az amerikai FED alapkamat emelésétől is. 2020-ban például 4,3 milliárd dollárja volt az N26 számláján. Tayenthal szerint nincs félnivalójuk, ráadásul önfenntartóvá is tud válni a startup. Emellett a bank jelenleg még nem termel profitot, 2020-ban 150,7 millió dolláros mínusszal zárta az évet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?