De persze az sem árt, hogy van 140 millió eurójuk, amit európai startupokra akarnak költeni.

Száznegyven millió eurót költene európai startupok támogatására a Project A. A kockázati tőkebefektető korábban a WorldRemit, a ZenMate vagy a világ legmenőbb gyerekkönyvét gyártó Lost My Name befektetőjeként vált ismertté.

A német cég nem csak a 140 millió eurós, új startupok támogatására felhasználható alapot jelentette be. További 40 millió eurót elkülönítettek a portfóliójukba tartozó cégekbe való további befektetésekre. Az alap 300 ezer és ötmillió euró közötti befektetésekben gondolkodik. Több körben azonban akár tízmillió euróra is növelné az egyes cégeknek adott összeget.

A Project A elsősorban lakossági internetes infrastruktúrát érintő, marketingtechnológiai és B2B-fókuszú piacokat építő startupokat keres. Emellet szeretnének digitális egészségügyi és ipar 4.0-s cégekbe is befektetni, de az utóbbi annyira megy most, hogy olyat tényleg mindenki szeretne.

A tőkealap legnagyobb résztvevője az European Investmet Fund, de jelentős részesedéssel képviselteti magát az Otto Group és az Axel Springer is. Ezek mellett több német cég és vállalkozódinasztia is beszállt.

Dr. Florian Heinemann, a Project A alapítója azt mondta a Techrcrunch kérdésére, hogy az első, 2012-es befektetői körük óta változatosabbá váltak a startupok. A piac pedig átalakult a startupperek számára kedvezőbbé: egy jó ötlet és egy jó alapító válogathat a befektetők között. A szakember szerint a befektetők azzal tudják meggyőzni a startupokat, hogy minél jobb szakmai csapatot hoznak össze. A Project A-nál száz fős üzleti- és technológiai tanácsadókból álló csapat várja az alapítókat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?