Ez aztán a startup őrület, amikor csak bejelenti a közösségi média úttörője, hogy tőzsdére vonul, és máris elkezdik vásárolni a névrokon cég részvényeit, mint az őrültek.

spectacle

Február másodikán a Snapchat mögött álló Snap Inc-re figyelt a startup világ. A cég bejelentette, hogy részvényei hamarosan elérhetőek lesznek a tőzsdén, ahogy a StartupRadar is írt róla. Részletek csak márciusban fognak kiderülni, de már most akkora az érdeklődés, hogy a lelkes de figyelmetlen befektetők a névrokon SNAP Interactive Inc részvényeit kezdték el felvásárolni.

A SNAP egy jóval kisebb New York-i kommunikációs startup, mely elsősorban online chatszobákkal foglalkozik, hasonlóan a Camfroghoz vagy a Tinychathez. A hasonló név és működési terület ellenére semmi közük a Snapchat tulajdonosaihoz, de most nekik köszönhetik, hogy részvényeik ára a Bloomberg szerint négy nap alatt 164 százalékkal emelkedett. A SNAP egyelőre nem kommentálta a történteket.

Nem meglepő az érdeklődés a Snap iránt. A még mindig népszerű Snapchat mellett Spectacles nevű kamerás napszemüvegével nemrég a hardverpiacra is beszálltak. A hiánypótló okosszemüveg pozitív visszhangot kapott: kifejezetten jól néz ki, a viselője nem tűnik kiborgnak vagy kukkolónak mint a Google Glass esetében, ráadásul mindössze 130 dollárba kerül, ami nem több egy márkás napszemüveg áránál.

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?