Lassan teljesen bankká alakul a korábban csak nagyon menő, prepaid bankkártyát és a hozzá tartozó appot kínáló Revolut. A fintech startup már folyószámlát is kezel.

Lassan teljesen bankká alakul a korábban csak nagyon menő, prepaid bankkártyát és hozzá tartozó appot kínáló Revolut. A fintech startup már folyószámlát is kezel.

A piros emeletes buszt lassan el kell felejteni (Forrás: Revolut)
A piros emeletes buszt lassan el kell felejteni (Forrás: Revolut)
(fotó: Revolut)

A folyószámla lényeges, a céget sokoldalúbbá tévő termék, viszont menőnek nehéz lenne mondani. A Revolut úgy segített ezen, hogy a számlával együtt elindították a chatrobotjukat is, ami az ügyfélszolgálati munkába segít be.

A Techcrunch szerint a Revolut még így sem számít banknak, inkább csak egy mobiltárca. Most azonban már a bankközi utaláshoz használható IBAN számot is találnak a felhasználók a profiloldalukon. Elvben akár egy Revolut fiókba is lehet kérni a fizetést. Közvetlenül pénzt azonban nem lehet betenni a számlára. Ráadásul egyelőre csak fontot fogad a cég. Az euró és dollár átutalására használható nemzetközi bankszámlaszámra még várni kell.

A robot még nem okos

A Revolut apró lépésekkel halad a bankká váláshoz. A chatrobotja pedig szintén topogva halad az értelmessé válás felé. A bétateszt során a Rita névre keresztelt robot a kérdések húsz százalékával tudott megbirkózni, a fennmaradó rész esetében emberi kezelőhöz kapcsolta az ügyfelet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?