A felvásárlás részletei még nem ismertek, de nagyon úgy tűnik, hogy a termék megszerzése volt a cél. Az Apiary szolgáltatásai előbb-utóbb megjelennek az Oracle platformján is.

Van előnye a B2B startupoknak. Nem ezekből lesz a következő Facebook, Tesla, sőt szégyenszemre a többség még műholdat sem állít pályára, mint a SpaceX. Viszont kevesebb ügyféllel dolgoznak, jobban körülhatárolható problémákat oldanak meg, és gyakran az is látható előre, hogy ha jól sikerül a szoftver, akkor ki lesz a vevő.

Apiary

 

Körülbelül ezen az úton van túl a cseh Apiary is, ami olyan szoftvereszöközöket állított elő, amelyekkel különösen egyszerű volt API-kat előállítani. Az API-k az internet villanyvezetékei, csőkígyói, átemelőállomásai és trafóházai egyszerre, még ha ez így őrületesen nagy képzavar is. Ezek a programozói kapcsolófelületek teszik lehetővé, hogy össze lehessen kötni és egymásra lehessen építeni szolgáltatásokat. API teszi például lehetővé, hogy Google Térképet ágyazzanak be az oldalba, és ne zoomolhatatlan képre rajzolt piros nyíl alapján kelljen kitalálni a szórakozóhelyek, múzeumok helyét.

A 2011-ben létrehozott Apiary négy év alatt nőtt fel arra a szintre, hogy amerikai kockázati tőkét sikerüljön bevonnia. 2015-ben 6,8 millió dollár került a cég számlájára. Két évvel később pedig már azt jelentette be az ipari szoftvereket, adatbázisokat szállító Oracle, hogy felvásárolta a cseh startupot.

Az árról és a felvásárlás feltételeiről nem lehet egyelőre semmit tudni. Az viszont biztosnak tűnik az EU Startups szerint, hogy az Oracle API Cloud erősítése lesz a frissen megvett cég feladata. A cég eddigi ügyfelei sem járnak pórul, továbbra is kapnak támogatást és a szolgáltatást sem zárják be.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?