Az epiFi pár hónapon belül indul el, és már nyolc hónapja dolgozik a termék kifejlesztésén. Pénz van a ládában, amiatt nem kell aggódniuk.

A nagy címletek kivonása óta egyre fontosabb a digitális fizetés Indiában
(fotó: Pixabay)

Google igazgatóhelyettesnek lenni nem rossz. Már csak anyagi szempontból sem. Andy Rubin, az Android atyja pár éve akkora végkielégítéssel távozott a cégtől, hogy azt még az űrből is látták, pedig szexuális zaklatás miatt rúgták ki. Ez lassan változik, de a CV-ben még mindig jól néz ki a Google.

Most a Google Pay indiai alapítói kamatoztatták a cégnél szerzett kapcsolataikat. A korábban Google Tez néven ismert szolgáltatást elindító páros három kockázati tőkebefektetőtől szerzett pénzt az epiFI nevű banki startup elindítására. A 13,2 millió dolláros befektetés alapján az y-generációsok kiszolgálására berendezkedő pénzügyi startup értékelése már most ötven millió dollár.

A céget nyolc hónapja alapították meg azzal a céllal, hogy az y-generációsoknak kitalált biztosítási, hitel és befektetési termékeket kínáljanak a hagyományos banki szolgáltatások mellett. Az epiFi a szokásos szolgáltatásokat is biztosítani fogja: költés figyelés, pénzügyi tanácsadás, spórolási tippek. Ezt bármelyik PFR-funkciókkal is rendelkező netbanki kliens tudja.

Az epiFi pár hónapon belül fogja kiadni a saját, az indiai piacra tervezett appját. A fejlesztésért szintén a Google-nál edződött termékfejlesztő vezetőt rekrutált a startup.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?