Idén is részt vesznek a Pwn2Own nevű rendezvényen, ahol etikus hackerek versengenek.

123rf

Mára az autók elmennek guruló számítógépnek is, így ugyanúgy sebezhetőek, ha kibertámadásról van szó. A Tesla ezért tavaly elvitt néhány Model 3-at a Pwn2Ownra, ezeket nyerhették meg azok, akik rést találnak a biztonsági rendszerben. Egy duónak ez sikerült is, akik a szórakoztató központon keresztül vették át az uralmat a kocsi felett.

Szerettük volna kicsit megnehezíteni az idei versenyt. A Teslákban ma már több biztonsági réteg van, ennek megfelelően több díjkategóriára is szükség lesz.

– áll a szervező Zero Day Initiative nyilatkozatában. Az autóipari kategória legjobbja 700 ezer dollárral és egy Tesla Model 3-mal távozhat, de lesz két kisebb díj is.

A Tesla egyébként eddig is igénybe vette az etikus hackerek szolgálatait, külön programjuk van erre. Az évek során több százezer dollárt osztottak szét ilyen célokra, jelenleg akár 15 ezer dollárt is kaphat az, aki bejelent egy fontos hibát. A garanciát sem veszti el az, aki jószándékúan próbálja feltörni a saját kocsiját, így a Tesla-tulajdonosok nyugodtan próbálkozhatnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?