Paul Rippon huszonhét évet töltött a bankszakmában, most viszont csatlakozik feleségéhez, és nyugodtabb életet tervez élni. Ki ne irigyelné?

Az alpakka nem kér személyi kölcsönt (Fotó:
Victor Sassen CC-BY)

Mindenki érzi úgy a pályája egy – esetleg több – pontján, hogy ott kéne hagyni az egészet, mint Szent Pál az oláhokat, és elköltözni az alföldre céklát termeszteni. Mert bár a cékláról sok rosszat lehet mondani, például nehezen kimosható foltot hagy, de még mindig kevésbé hülye, mint egy idegesítő kolléga.

Az alpakkának nem kell mobilos banki app (Fotó: Gordon Robertson CC-BY)

A Monzo neobank társalapítója, Paul Rippon, pont ezt a lépést tette meg. Egy apró különbséggel, az alföld és a cékla helyett, Northumberlandon fog alpakkákat tenyészteni feleségével. Az alapító azt nyilatkozta, hogy egyéb üzleti érdeklődésével fog foglalkozni és „élvezi az életet” a továbbiakban.

Az alpakkák megvannak ügyfélszolgálat nélkül is (Fotó: tomd_o_g CC-BY)

Rippon nem tett egy ugrást a sötétbe az alpakás ötlettel. 2007-ben indított Barnacre Alpacas farmjukon már 300 állat él. Tekintve, hogy a bankárnak eddig egy neobank igazgatásával kellett foglalkoznia a farm körüli teendők nagy részét Debbie Rippon végezte eddig. Rippon próbálta csökkenteni a Londonban töltött órákat, de a szellemi terhelés ezzel nem csökkent.

Itt az idő, hogy mások élvezzék az utazás következő részét, amelyben segítünk mindenkinek, hogy a pénzük értük dolgozzon.

– mondta a leköszönő alapító. Majd hozzátette, hogy az állatok etetésére, turistacsoportok vezetésére és traktorvezetésre készül.

Paul Rippon on Twitter

Morning girls @BarnacreAlpacas 😁 https://t.co/lk0bw3Zxzz

Az igazgató 27 évet töltött a bankszektorban. Korábban a Natwestnél, a Norhtern Rocknál és az AIB-nél dolgozott, majd pedig a Starling neobank vezető kockázatkezelési osztályát vezette. Az új karrierje várhatóan nyugodtabb lesz, mint az eddigi.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Nagy Henrietta 2020.01.13

    Az alpakka egy fémötvözet. Pakfongnak vagy újezüstnek is nevezik. A képeken látható állat egy alpaka,nem mindegy!

Vélemény, hozzászólás?