2017 még el se kezdődött rendesen, de vannak cégek, amik már elmondhatják, hogy ez egy remek év.

2017 még el se kezdődött rendesen, de vannak cégek, amik már elmondhatják, hogy ez egy remek év.

malac
(Fotó: Ivan Bandura / Flickr CC-BY)
(fotó: Ivan Bandura / Flickr CC-BY)

A pekingi székhelyű Tiger Brokers 29 milliós második befektetési kört zárt pár nappal az újév előtt. A cég Tiger for US Stocks nevű appja lehetővé teszi, hogy kínai befektetők amerikai részvényeket vásároljanak, eladjanak akár egy kattintással, és még elemzést is kapnak a nyereségeikről és veszteségeikről. Az új befektetéssel 44,6 millióra nőtt a Tiger Brokersben lévő kockázati tőke összege.

A remek nevű Rockets of Awesome, amely a név jelentésével ellentétben nem király rakéták előállításával, hanem gyerekcuccok beszerzésével foglalkozó e-kereskedelmi oldal, 12,5 millió dollárt szedett össze az első befektetési körében. A startup előfizetős modellben dolgozik, akik beneveznek a szolgáltatásra, azok szakértők által összeválogatott gyerekruha csomagokat kapnak rendszeresen a cégtől. A befektetési kör érdekessége, hogy Gwyneth Paltrow is részt vett benne.

No Title

No Description

A londoni Monese-t, ami a változatosság kedvéért egy app központú neobank, már emlegettük itt a FintechRadaron. Most azért kerül szóba, mert tízmillió dollárt szedett össze túlnyomórészt olyan befektetőktől, akik az amerikai Simple neobankot is támogatták indulásában. A bevándorlók és külföldön élő angolok számára indított bank terjeszkedni akar a frissen szerzett pénzből.

Végül pedig a Ripio nevű bitcoinos és digitális fizetéses startup is szerzett 1,9 millió dollárt. A cég a dél-amerikai, banki szolgáltatásokat nem használó tömegeket akarja elérni bitcoinnal és digitális tárcákkal.

Arról sajnos a listát összeállító Bankinnovation nem ír, hogy a cégek vezetői éltek-e az újévi babonákkal, vagy inkább tárgyalással töltötték a két ünnep közti napokat. Gyanúsan az utóbbi lehet a siker oka.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?