És ha azt mondanánk, hogy kockázati tőkebefektetők vannak a kút alján, beleugranátok?

Már a külsőségek is fontosak, ha valaki startupversenyt szervez. Úgy tűnik unalmassá vált az a típusú egyszerű rendezvény, ahol valami színpadon három-három percben elmondják az alapítók az ötletüket.

Az unalmasság látszatának az elkerülését – mert egy versenyt csak az indulók tesznek érdekessé – több módon próbálják megoldani. Van, aki hackatont szervez, helyben alapít csapatokat és egy-két nap alatt dolgoznak ki teljesen új ötleteket. A finnek még egyszerűbb módszert találtak: a jeges vizet.

_pic3315

A Polar Bear Pitching versenyen, amire még hat napig lehet jelentkezni, nincs korlát, hogy az alapítók meddig beszélhetnek. Illetve van, de nem időkorlát. A mikrofont senki nem veszi ki a kezükből, de mivel derékig jeges vízben állva kell végigmondani az ötletet, az üzleti tervet és talán még egy konkurenciaelemzést is, a többség pár perc után abba fogja hagyni. Aki jól bírja a hideget – és Bear Grylls – az viszont nagyobb eséllyel rúghat labdába.

Polar Bear Pitching

A verseny február 14-15-én lesz Ouluban, ami amúgy Finnország egyik jövővárosa volt, mindenféle izgalmas technológiákkal. Másrészt pedig tele van leépített ex-nokiás mérnökökkel és dolgozókkal, szóval biztos akad néhány érdekes helyi startup, és megismerni való ember is.

Ami a jövőt illeti, nem lehet tudni, mi jön, amikor már a jeges víz sem lesz elég extrém. A tippünk a tüzérségi támadás közben, katonai rádión keresztül való pitchelés egy vietnami háborút idéző film díszletei között. Látványos lenne!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?