Volt nagyobb égés idén, mint a WeWork? Az Alphaville szerint egy szavazást legalább megér a kérdés.

(Kép: Christoph Scholz CC-BY)

Nem véletlenül a Financial Times a kedvenc gazdasági újságunk. Az ingyenesen olvasható Alphaville – egy regisztrációra szükség van hozzá! – blog idén is összegyűjtötte, hogy kik voltak a pénzügyi világ legnagyobb kutyaütői.

A szavazás még tart a kommentekben. Nagyjából azt kell kitalálni, hogy Adam Neumann, a WeWork vezérigazgatója az év legtehetségesebb üzletembere-e, aki 18,5 milliárd dollár értékű befektetést változtatott át 8 milliárd dollár (és inflálódik) értékű céggé. Vagy esetleg Rick Singer, aki a hagyományos amerikai egyetemi felvételi vesztegetési rendszert alakította át úgy, hogy húsz év letöltendő börtönbüntetés várjon rá.

A listát már csak azért is érdemes végignézni – és kivételesen a kommentek is tartalomnak számítanak – hogy ne csak a fintech dicsőséges oldalát lássuk. A 2019-es évben több, minden szempontból katasztrofális üzletre is sor került. És még fel se emlegettük azt, hogy a Facebook nagy garral elkezdte fejleszteni a Libra nevű kriptopénzt, majd a bejelentés után meglepődött, hogy a jegybankok és pénzforgalmi szakértők nem üdvözölték megváltóként a megtépázott hírnevű céget.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?