Megduplázódó árfolyam? Mi az? A litecoin a tavaly decemberi árához képest nyolcezer százalékot növekedett.

Megduplázódó árfolyam? Mi az? A litecoin a tavaly decemberi árához képest nyolcezer százalékot növekedett.

(Fotó: Casascius)
(Fotó: Casascius)

Lassan nincs sportértéke a bitcoin szárnyalásáról írni. A kriptopénz ugyan mostanában 3-4 ezer dollárt mozgott, és például nem törte át a következő, 20 ezer dolláros álomhatárt, de nem szabad elfelejeni, hogy alig egy hónapja csak feleennyit ért a kriptopénz.

Kevesebb szó esik a jelenleg 320 dollár körül tanyázó litecoinról, pedig az is érdemes a figyelemre. Ahogy a bitcoin kilőtt, úgy követte a harmadik vagy negyedik legnépszerűbb kriptopénznek számító litecoin is. Egy hónap alatt 250 dollárt emelkedett az árfolyam, éves szinten pedig nyolcezer százalékos növekedést könyvelhet el a kriptovaluta. Jól azok jártak, akik tavaly ilyenkor 4-5 dollár körül ruháztak be, és december 12-én 360-as árfolyamon szabadultak meg a pénztől.

A Forbes cikke szerint nem a mostani az első alkalom, hogy a két kriptovaluta ára együtt mozog. Amikor a bitcoin erősödött, akkor a litecoinnal rendelkezők is boldogok lehettek. Most pedig, hogy sok mozgás után a 300-as álomhatár felett van az árfolyam, mindenki azt várja, hogy az alternatív kriptovaluta tovább fog növekedni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?