Szeretjük a karácsonyt, de utálunk karácsonykor boltba járni. A Paypal felméréséből kiderül, hogy mindenki más is utálja a tömeget a boltokba.

Szeretjük a karácsonyt, de utálunk karácsonykor boltba járni. A Paypal felméréséből kiderül, hogy mindenki más is utálja a tömeget a boltokba.

(Fotó: William Warby // Flickr CC-BY - https://www.flickr.com/photos/wwarby/)
(Fotó: William Warby // Flickr CC-BY – https://www.flickr.com/photos/wwarby/)

Régen gyanús volt, hogy nem szereti mindenki a karácsonyi bevásárlást és az ehhez kapcsolódó nyüzsgést. Erre utalt az is, hogy karácsony táján megjelennek a közösségi médiában a tömegre panaszkodók. A PayPal és a Kantar Millward felmérte, és a jelenéség tényleg létezik. Tízből nyolc európai érez frusztrációt a bevásárlás közben.

A tíz országban, összesen tízezer fő megkérdezésével végzett felmérés egészen apróságokra is kitért. Például gondoltátok volna, hogy a magyarok az ajándékkeresésnél jobban szeretik az ajándékozás izgalmát? Az európai átlag pont fordítva van. A kevésbé szeretett dolgokban már jobban igazodunk az átlaghoz: a sorakozást és várakozást utálja mindenki.

No Title

No Description

A különböző, karácsony előtti vásárlásra szánt napok közül a magyarok a legnagyobb részben (55 százalék) a fekete péntekkel élnek. Mivel sokan már egy-két hónappal karácsony előtt elkezdenek ajándékot keresni, így az adventi vasárnapokra kisebb hangsúly jut. Azért, aki próbált már ilyenkor bármit venni, annak a személyes tapasztalata lehet, hogy eltér.

Az ajándékválasztásnál hét tényező is van, ami miatt stresszelni tudják magukat a válaszadók. Ezek az ajándéktalálás, az eredetiség miatti aggodalom, a vásárlásra szánt idő megtalálása, a garanciális aggodalmak, a bolti élmény és a büdzsén belül maradás. Ebből a boltba eljutást és a tülekedést az online vásárlás megoldja, ám itt a vásárlók kényelmes, regisztráció nélkül használható, biztonságos fizetést, valamint időre megérkező ajándékokat szeretnének, amelyeknek a szállítása is átláthatóan van árazva. A hét tényező közül a magyarokat a megfelelő ajándék kitalálása, a bolti élmény és a pénzügyek zavarják messze a legjobban. Az online vásárlás mellett szóló legerősebb érveknek az idő szabadabb beosztása és a tömeg elkerülése.

A Paypal által kínált szolgáltatások közül amagyar netezőknek az a legvonzóbb, hogy külön bolti regisztráció nélkül lehet vele vásárolni. Illetve, hogy védi a vásárlókat a rosszhiszemű eladókkal szemben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?