A brit jegybank szerint nem lesz zökkenőmentes a nemzetközi fizetések elküldése a brexit után – írja a Finextra.

(Fotó: Petras Gagilas CC-BY)

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Boris Johnson és vidám kompániája elnavigálta odáig Nagy-Britanniát, hogy megegyezés nélkül lépjen ki az ország az EU-ból. A „no deal Brexit”, amivel kezdetben csak ijesztgették a briteket, valósággá fog válni. És valószínűleg nem lesz szép.

A Bank of England már kiadott egy figyelmeztetést arról, hogy a nemzetközi fizetési tranzakciók feldolgozásában akadások várhatók a brexit életbe lépése után. A SEPA-övezetbeli tranzakciókhoz képest, amelyre mindenkinek van felépített folyamata, amelyet fintechek beiktatásával is meg lehet oldani, új adatokat is kell küldeni – például lakcímet – a brexit után. Emiatt a fizetési megoldásokat át kell programozni.

A Bank of England szerint részben ott van a bankoknál a szükséges adat, vagy legalábbis elkezdték begyűjteni ezeket. A jegybank ennek ellenére arra szólította fel a brit pénzintézeteket, hogy készüljenek fel a kimaradásokra, minimalizálják a gondokat, és mindenképpen kezdjenek kommunikálni az ügyfeleikkel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 2 hozzászólás

  1. Gyula Gulyás 2020.12.15

    Úgy írják mintha a megegyezés csak a BRITTEk-KEN múlt volna …..A BREXIT az UNIÓ-Nak is fájni fog …..A Brüsszeli banda ássa az UNIÓ sírját ……

    • Szedlák Ádám 2020.12.17

      A Brexit a briteken múlt, ők szavazták meg. Egy olyan helyzetből, amiben Nagy-Britannia mindent megkapott, amit kért, elnavigálták magukat egy csődszituációba. Nem lesz szép, ellenben nem hibáztathatnak senkit.

Vélemény, hozzászólás?