League of Legendset még jobban megéri játszani, de azt mindenesetre bebizonyították a pénzügyi tanácsadók, hogy ők is tudnak szórakozni.

Pénzügyi modellezési kupát tartottak az interneten élőben streamelt mérkőzésekkel. A feladatok megoldására használt szoftver az Excel volt, a közvetítés azonban inkább az esport gálákat idézte.

A mérkőzéseket a Financial Modeling World Cup (FMWC) kertében rendezték meg. A legjobb „játékos” – nevezzük inkább felhasználónak – pedig pár ezer dollárral lett gazdagabb. Az egész torna összdíjazása sem haladta meg a 10 ezer dollárt. Szóval excelezni egyelőre még nem annyira kifizetődő, mint Dota 2-t vagy League of Legendset játszani.

A felhasználók lényegében szöveges feladatokat oldottak meg a verseny során. Egy ötoldalas esettanulmány végén feltett különböző pontértékű kérdésekre kellett megoldást szállítaniuk a táblázatkezelőben. A problémák egy része a megszokott pénzügyi rutinokat hívta elő, más részük viszont szokatlanabb gondolkodást igényelt. Példákat lehet gyűjteni az FMWC oldaláról. Azt pedig nem áruljuk el, hogy a szombati döntőt ki nyerte. Ellenben meg lehet nézni a meccset.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?