Litecoinnal is meg lehet venni a HTC Exodus nevű blockchaines telefonját.

Litecoinnal is meg lehet venni a HTC Exodus nevű blockchaines telefonját. Az Exodusszal sokat ígért a mobilgyártó, ezek egy részét teljesítette csak, de még így is egy elég vonzó csúcstelefont hozott össze a cég.

A telefon izgalmas tulajdonsága, hogy tartalmaz egy kriptopénzes tárcát és egy biztonságos adattárolót. Ezeket egy olyan időszakban, amikor az adattárolás többnyire úgy valósul meg, hogy az ember mindent szinkronizál a Google szervereivel és megbízik a cégben. A HTC semmi ilyesmit nem kér a vásárlóktól, ami üdítő kivétel. Az Exoduson egy hardveres titkosítású TrustZone nevű rész felel az adatvédelemért, amihez az Android rendszer nem fér hozzá. Emellett egy Zion nevű tárcaszolgáltatás is fut a telefonon.

A fentiek mellett az Exodus összemérhető a többi csúcstelefonnal. Hat hüvelykes kijelzője, Snapdragon 845-ös processzora, 6 gigabájt memóriája és 128 gigabájt tárhelye van, telerakták kamerával (16, 12 és dupla 8 megapixeles szelfikamera), és 4G-s kapcsolat, 5.0-s Bluetooth van benne. Az egyes feladatokra lehet jobb telefont venni (például fényképezni iPhone-t vagy Huawei-t), de általában véve csúcskategóriának számít az Exodus.

A bejelentés, hogy az Exodust meg lehet venni Litecoinnal is, nem sok vizet zavart. A Litecoin árfolyama a bejelentés napján 13 százalékot esett. Ez illeszkedik az elmúlt hónap trendjébe, a többi kriptopénz sem teljesít jobban. Ez különösen rossz hír a gyengélkedő HTC-nek, ami a blockchain telefonnal akart ismét relevánssá válni.

Az Exodus ára, 0.15 bitcpoin, 4.78 ethereum, amennyiben ezek az összegek épp 1000 dollárt érnek. Erre nem sok garancia van mostanában. Ismét vadul mozognak a kriptoárak, csak épp nem felfelé, mint tavaly év végén. Aki most megveszi a HTC Exodus 1-et az egy ígéretet vásárol, arra szavaz, hogy a kriptovalutáknak lesz szerepe a jövőben. A HTC pedig piacon marad.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?