A pénzügyi folyóirat országokra és régiókra lebontva is osztott díjat. Az OTP-csoportnak nincs oka a szerénykedésre.

Nem csak fiókokat üzemeltet az OTP, van startup programja is (Forrás: OTP)

A Financial Times csoporthoz tartozó The Banker folyóirat az OTP-t választotta az Év Bankjának Magyarországon. A lap kiemelte, hogy a bank profitja növekszik, de mellette nő a lakáshitel portfóliója és a piaci részesedése is. Emellett megemlékezik az OTP Covid-19 hackathonjáról és az egészségügyi szférának nyújtott támogatásokról is.

Az OTP-csoportnak van más oka is büszkének lenni. A bolgár és szlovén leánybankjuk – a DSK és az SKB – is díjazott lett. Ezek esetében is figyelembe vették, hogy mennyire tudtak rugalmasan működni a pandémiás helyzetben.

A The Banker nem csak országos bontásban adott díjakat, hanem régiósban is. A közép- és kelet-európai térség díjazottja a Raiffeisen lett. A díjat a koronavírusos időkben mutatott rugalmassága mellett az évekkel korábban elkezdett, elkötelezetten végrehajtott digitális transzformációs programmal indokolta Johann Strobl, a bank vezérigazgatója. Hozzátéve, hogy ezek a transzformációs lépések és az ügyfélfókuszúság tették lehetővé a banknak, hogy jól teljesítsen 2020-ban.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?