Mi az a napelem árkalkulátor, és hogyan lehet a segítségünkre az otthonunk korszerűsítésénél?

Megéri befektetni a napelemes rendszer telepítésébe, és ha igen, kinek szavazhatunk bizalmat a számos kivitelező cég közül? Ilyen és ehhez hasonló fontos kérdéseknek jártunk utána a mostani bejegyzésünkben.

Dióhéjban a napelemrendszer működéséről

A napelemrendszer a panelek segítségével begyűjtött napfényt egyenárammá alakítja, az inverter pedig ezt az energiát az elektronikus berendezések által is hasznosítható váltóárammá konvertálja át. Teljesítménytől függően ezek az okos rendszerek akár a nagyobb családi házak áramigényét is tökéletesen kielégíthetik. Nemcsak a villany-, de a fűtésszámla is lenullázható általuk. Több típusuk is létezik, van hálózatra kapcsolt, szigetüzemű és hibrid napelemrendszer is.

Hogyan számíthatjuk ki az ideális rendszer paramétereit és árát?

Ebben nyújt felbecsülhetetlen segítséget a praktikus napelem árkalkulátor. Mivel mindenkire ráillő egyenárak nem léteznek, nagyon nehéz forintra pontos költségekről beszélni. A nagyságrendi díjakról viszont tájékozódhatunk, és mindezt különösen hatékonyan tehetjük meg, ha bizalmat szavazunk a Tiszta Energiák csapatának. A profi gárda komoly szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakértőitől minden kérdésünkre részletes választ kaphatunk.

A honlapon praktikus napelem árkalkulátor segíti az információgyűjtést

A Tiszta Energiák honlapján található napelem árkalkulátorral sokkal világosabb képet kaphatunk, amennyiben válaszolunk néhány kérdésre. Ezek a kérdések egyszerűek: például milyen nagyságrendű havi viszonylatban a háztartás energiaigénye, milyen tájolású és dőlésszögű a tetőszerkezet?

A felhasználóbarát program pillanatokon belül felbecsüli a megadott válaszainkat, és nagyságrendileg meghatározza a számunkra ideális rendszer teljesítményét, a napelem panelek darabszámát, illetve az árral kapcsolatos irányvonalat. A költségek árnyalását és végső formáját a személyes konzultáció, illetve a helyszíni terepszemle határozza meg. Ugyanakkor az egyéni kéréseink szintén alakíthatnak a végső összegen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?