Csődvédelmet kért a New Jersey-i főhadiszállással működő BlockFi a Decrypt információi szerint.

A cég által kiadott nyilatkozatban egyelőre csak arról írtak ma, hogy próbálják a tartozásaikat kezelni. Azonban az FTX felé fennálló tartozásuk kiegyenlítésében kis késés várható. Ez nagyon finom megfogalmazás így: mivel az FTX hetekkel korábban csődbe ment, ezért egyelőre az is bizonytalan, hogy a betétesei mennyi pénzt tudnak majd visszaszerezni.

A BlockFi a fentiekkel egy időben komoly leépítést is bejelentette a Decryptnek szivárogtató forrás szerint. A kriptobetétek után jelentős kamatot kínáló cég már november 11-én, az FTX csődbejelentésének napján leállította a kifizetéseket. Akkor azonban még csak meglepődöttségüknek adtak hangot.

Egy héttel később azonban már annak a lehetősége is felmerült, hogy a BlockFi is csődbe mehet. Ekkor mentette ki az FTX egy 250 milliós hitellel a nehézségekkel küzdő kriptohitelezőt. Mostanra ugyanott van a két cég pénzügyileg. A változatosság kedvéért a BlockFi kapcsán is előkerült a csalás és a nagyvonalúan vezetett könyvelés vádja, ám ezek egyike sem bizonyított.

Az mindenesetre nyugtalanító lehet, hogy a BlockFi-nek 256 milliónyi készpénz áll a rendelkezésére. És ebből valahogyan egy nagyobb hitelt, az FTX részét és egy 30 milliós SEC bírságot is ki kellene fizetnie. A cég abban bízik, hogy némi restrukturálás után képesek lesznek megteremteni a szükséges likviditást.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?