A Monopoly eddig is az a játék volt, ami tovább tartott, mint amennyire élvezték a résztvevők. A Hasbro képes volt tovább rontani rajta.

(Forrás: Hasbro)

A karácsony előtt az amerikai boltokba kerülő verzió teljes neve: Monopoly – Longest Game Ever. Az új szabályok szerint akkor nyeri meg egy játékos a játékot, ha az összes megvásárolható mezőt ő birtokolja. Hogy ezt még lassabban lehessen kivitelezni ezért a játékosok csak egy kockával dobnak, azaz maximum hatot léphetnek egyszerre.

És a legrosszabb, a játékosok kaptak lehetőséget a pénzrontás egy furcsa, csak a játékban működő verziójára. Ha megfogyatkozott a pénzük, akkor a perforáció mentén kettétéphetik a játékpénzt, így megduplázva a kassza tartalmát. Nem is kérdés, hogy a Hasbro trollkodik ezzel a társasjátékkal.

És hogy miért fintech téma egy társasjáték? A Monopolyból gyakran készülnek olyan kiadások, amelyek új fizetési technológiákat tartalmaznak, és ezáltal a játékos tanulás eszközeivé válnak. Másrészt pedig a Monopolyt eredetileg oktatójátéknak tervezték, de akkor az volt még a neve, hogy The Landlord’s Game, és azt hivatott bemutatni, hogy a fék nélküli kapitalizmus nem egy kooperatív rendszer.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?