A négyezer dolláros lélektani határ körül mozog a bitcoin. Tavaly ilyenkor már őrülten száguldot felfelé a kriptovaluta ára.

A négyezer dolláros lélektani határ körül mozog a bitcoin. Tavaly ilyenkor már őrülten száguldot felfelé a kriptovaluta ára. Négyezer dollárért 2017. augusztusában lehetett utoljára bitcoint venni.

A kriptopénz ráadásul az amerikai hálaadás hétvégéjén még esett egy keveset. A mélypontot 3515 dolláron érte el a kriptovaluta a Coinbase adatai szerint.

A nagy zuhanást korrekció követte. Mostanra egy keveset az összes kriptopénz visszanyert 5-10 százalékot az elveszített árfolyamából. A trend azonban továbbra sem számít jónak. Különösen annak fényében nem, hogy tavaly ilyenkor minden reménybeli kriptómilliomos azt magyarázhatta a családjának a hálaadásnapi pulyka mellett, hogy miért is fizetne bárki egy sereg számért.

A Forbes kriptós szakírója szerint még vannak a bitcoinnak hívei. Ők arra várnak, hogy ha most nem ment fel az ár, akkor majd december 6-án, Mikulás alkalmával megugorhat. Mi is jobb annál, mint kriptót találni a kitett cipőkben, ugye?! (Például csokit.)

Az elemző szerint nincs olyan hír, olyan történés a világban, amihez egyértelműen hozzá lehetne kötni a bitcoin mélyrepülését. Rossz hírnek értékeli, hogy a hétvégi zuhanás kis forgalom mellett következett be. Amikor a nagyobb kriptóvagyonok tulajdonosai úgy döntenek, hogy felszámolnak pozíciókat, az elindíthat még egy hullámot majd. Az új lélektani határ a háromezer dolláros: ha az alá is bebólint az árfolyam, akkor nagy összeomlás jöhet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?