Megéri fizetési szolgáltatót alapítani Nagy-Britanniában. Komoly összegek költöznek át a digitális csatornákra.

(Fotó: Petras Gagilas CC-BY)

Hiába nyugtatja az embereket a Bank of England, hogy a készpénz biztonságos. Az Accenture szerint a pénzforgalom digitalizálása annyira előrehaladott, hogy 2023-ra 11,6 milliárd tranzakcióval kevesebb fog készpénzben történni. A más csatornára átköltöző tranzakciók összértékét 115 milliárd fontnyira becsüli a cég. Ha globálisan nézzük, akkor 5 ezer milliárd fontnyi forgalom költözik digitális csatornára – írja a Finextra.

A cégnek van becslése 2030-ra is. Az Egyesült Királyságban akkorra 50 milliárd ma még készpénzes tranzakció történik majd más módszerre. Ezzel pedig 484 milliárd fontnyi fizetési tranzakció jelenik meg a digitális fizetési szolgáltatóknál. Ez olyan összeg, amire megéri fintechet alapítani. Arra is lehet számítani, hogy az e-kereskedelem szerepe növekszik. 2020-ban a GDP 17 százalékára nőhet Nagy-Britanniában ez a szegmens.

A készpénz visszaszorulása Nagy-Britanniában a legerősebb az európai térségből. Ez a trend már a koronavírus-járvány kitörése előtt is megfigyelhető volt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?