Egy jól megfogalmazott kérdésre legalább három, egymásnak ellentmondó választ is adtak a kriptorajongók. Ami biztos, hogy a tranzakciókat gyorsító módszer nem lett elterjedt.

Kép: Pixabay

Nem növekedett a várt méretben a bitcoinos tranzakciókat gyorsabbá és olcsóbbá tévő Lightning Network kihasználtsága az idei évben. A BeInCrypto megpróbálta összegyűjteni az okokat, de a teljes kép így sem rajzolódik ki.

A lapot Spencer Noon twitteres körkérdése ihlette a cikk megírására. Noon november 21-én tette fel ugyanezt a kérdést, és napokig kapta a válaszokat. Az első és legkézenfekvőbb ok a Lightning Network sikertelenségére, hogy még annyira sem kényelmes a használata, mint más kriptopénzes eszközöknek. Ráadásul nagyobb az esélye annak, hogy a felhasználó hibát vét, és elbukja a pénzét. Ezt még a technológia támogatói is elismerik, bár hozzá szokták tenni, hogy sokat javult a szolgáltatás.

Vannak olyan vélemények is, amelyek szerint a felértékelődő Bitcoint eleve nem akarják elkölteni. A Lightning Network pedig így csak olyan funkciókat ad hozzá a rendszerhez, amelyre nem sok szükség van. Később azonban hasznos lehet, amennyiben addig nem hagynak fel a fejlesztésével.

Végül egy harmadik érvrendszer szerint nem is lehet tudni, hogy a Lightning Networköt használják-e, mert a hálózat kihasználtságát csak a nyilvános adatokból becsülik meg. Viszont a tranzakciók jelentős része mehet privát csatornákon is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?