Banki és szövetkezeti partnerekkel akar még több információt begyűjteni az ügyfelekről a tech óriás

(Fotó: Matt Montagne / CC-BY)

A pénzügyi szereplők a fintech forradalom kitörése óta tartanak attól, hogy a nagy tech cégek belépnek a piacukra. A közel végtelen mennyiségű termékfejlesztésre szánható pénzzel rendelkező Google-lel vagy Amazonnal pedig nem könnyű versenyre kelni. Mint ahogy az Apple sem jó versenytárs, hiszen ura a saját platformjának, amin minden konkurens szolgáltató hátránnyal indul.

A Google alaposan meg is kezdte ezt a manővert. A Wall Street Journal információi szerint akár már jövő éven elkezdhet lakossági folyószámla szolgáltatást nyújtani ügyfeleinek. A Cache kódnevű projekthez a cég nem igényelt saját banki licencet, hanem bankokkal és takarékszövetkezetekkel partnerségre lépve akarja kidolgozni a terméket. A pénzügy és a szabályozásnak való megfelelés a bankok feladata lesz, a szoftveres háttér a Google-nél marad.

Caesar Sengupta, a Google fizetési termékekért felelős igazgatóhelyettese szerint a cég nem fogja a háttérbe szorítani a partnereit. Nem az a cél, hogy úgy eldugják a bankokat egy színes céges logó mögé, ahogy az Apple elrejtette a szem elől az Apple Card banki hátterét biztosító Goldman Sachsot.

A márka erősítése helyett – hová lehet erősíteni a Google-t? – a begyűjthető adatok motiválják a céget. Eddig is képben voltak az ügyfelek érdeklődésével, de a folyószámlaforgalom, a napi pénzügyi mozgások sokat tehetnek hozzá ehhez a képhez.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?