API-k, banki együttműködések, startupok és új jogszabályok. Az őszi konferenciaszezon végén rendezett Fintech Banking Summiton 2018 minden fontos kérdéséről szó lesz.

API-k, banki együttműködések, startupok és új jogszabályok. Az őszi konferenciaszezon végén rendezett Fintech Banking Summiton 2018 minden fontos kérdéséről szó lesz.

(Photo by CafeCredit under CC 2.0)
(Photo by CafeCredit under CC 2.0)

Az ezredforduló után felnőtt generációk tagjai közösségi oldalakon élik életüket, okostelefonokkal dolgoznak és a pénzügyeiket is a lehető legegyszerűbben, online akarják kezelni. A pénzügyi szervezetek számára tehát kulcskérdés a modern IT lehetőségek megfelelő alkalmazása, és a szoros együttműködés kialakítása a fejlesztő cégekkel. A Fintech Banking Summit konferencia november 23-án azt járja körbe, hogyan alakul át a pénzügy ezeknek az elvárásoknak a mentén. Az eszmecserében részt vesznek a bankok, a fejlesztőcégek, a szabályozó és a befektetők is.

Egy „átlagos” IT vállalkozáshoz képest a fintech cégeknek magasabb a finanszírozási igénye, az ügyfélszerzés ráadásul lassú és drága folyamat. A bankok és a fejlesztők szoros kapcsolata tehát teljesen magától értetődő. A bankoknál ott az ügyfél, a fintecheknél pedig a kívánatos, modern szolgáltatás: természetes szövetségesei egymásnak. Egy kerekasztalból az OTP Digitális Kockázati Tőkealap részéről Balassa Tamás, Kovács Zoltán és Pecsenye Roland üzleti angyalok és Pereczes János, az MKB Fintechlab vezetője arról fognak beszélgetni, hogyan működhetnek együtt a bankok a fintechekkel.

No Title

No Description

Délelőtt még Hetényi Márk, az MKB digitális stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese számol be a banki rendszerek továbbfejlesztésével elérhető új értékekről. Majd pedig Mérth Balázs Deloitte Pénzintézetekért felelős partnere ismerteti a pénzügyi világ trendjeit. Később May Michelson, a Paykey üzletfejlesztési vezetője mutatja be cross-platform mobilalkamazásaikat, amelyek a bankokat segítik a közösségi média meghódításában.

Fintech konferenciát nem lehet a PSD2 megvitatása nélkül rendezni. Az MNB részéről Szombati Anikó lesz jelent, az API-król szóló vitában a MagNet, az MKB és az Erste képviselő fognak vitatkozni. Végül pedig a fizetési piacra váró változások és az API-k kialakításának nehézségei is témává válnak.

Az esmény, amelynek a FinTechRadar a médiatámogatója, 2017. november 23-án lesz a Budapest Music Centerben. Jegyeket az esemény honlapján lehet vásárolni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?