Még nem teljesen tiszta, hogy mivel kell majd foglalkozniuk. Egyelőre a területhez tartozik minden, ami blockchaint használ.

(Photo by Steve Jennings/Getty Images for TechCrunch // CC-BY)

A Twitter az az internetes szolgáltatás, ami legendásan nem olyan funkciókat fejleszt ki, amiket a felhasználók követelnek. Évekre visszamenő kérés például, hogy lehessen szerkeszteni a bejegyzéseket, de ehelyett tucatnyi más funkciót dobott piacra a cég.

Emellett a Twitter többször megpróbált startupok felvásárlásával bővülni. Ezek integrálása vagy sikeresebbé tétele helyett rendszerint földbe vitték a startupokat. A legutóbbi példája ennek a sajtó előfizetős modelljei mellett működő, reklámmentes modelleket olvasói szponzorációval megfinanszírozó Scroll, amit a Twitter Blue nevű előfizetős termékbe építettek be. Ez utóbbinak egyelőre nem látszik az előnye, mert például a Twitter saját reklámait nem tünteti el. A legendás példa pedig a Vine, ami rövid, vírusos videók készítésére volt alkalmas és a Twitter a Tiktok népszerűvé válása előtt darálta be.

A hosszas bevezetésre azért volt szükség, mert a hírek szerint kriptós csoportot toboroz a cég. A csoport pedig közvetlenül a cég technológiai igazgatója alá tartozik majd. A feladatuk pedig a decentralizált internet – manapság ezt hívják web 3.0-nak – jelentette kihívásokra való felkészülés lesz.

A Twitter Crypto nevű csoport alá tartozik majd „minden, ami blockchain” – írja a cég nyilatkozata. A csapat először azt fogja felmérni, hogy egyáltalán milyen érdeklődés tapasztalható a platformot használó tartalomgyártók körében a decentralizált appok és a kriptó iránt. Tess Rinearson, a csoport technológiai vezetője szerint a kriptós közösség ötletei segíthetnek az identitások, a közösség és a tulajdonjog kezelése körüli kérdések megoldásában.

A Twitter vezére, Jack Dorsey, a kriptovaluták élharcosa. Különösen hisz a bitcoin jövőjében. Ugyanakkor még így is elismeri a cég, hogy a szeptemberben indított borravaló adás funkcióját, amely kriptovalutát is használ, a felhasználók egy része hagyományos valutákkal használja.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?