2018 óta teszteli gabonakereskedelmi megoldását a Cerealia SA. Most ért el arra a szintre a blockchain-alapú rendszer, hogy élesben is elinduljon.

(Fotó: Ian Sane // CC-BY)

A cég Japánban, Dubajban, Ukrajnában, Törökországban, Algériában és Brazíliában folytatta az első pilot programokat. Kedd óta azonban a világ bármelyik pontján lehet búzát, cirokot és egyéb terményeket vásárolni a Cerealia rendszerén – adta hírül a Bloomberg.

A svájci székhelyű Cerealia az első olyan cég, amely az oroszországi gabonapiac gyors kereskedelmi platformra mutatkozó igényét ki tudja szolgálni. Mindezt úgy, hogy a pénz és az áru mozgása transzparensen történik. Tekintve, hogy Oroszország a világ legnagyobb gabonaexportőre, jelentős piacot hódíthat meg a Cerealia. A búza mellett kukoricát, árpát és egyéb gabonaféléket valamint növényi olajokat is exportálnak nagy mennyiségben az oroszok.

Andrei Grigorov, a Cerealia vezetője azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy a blockchaines rendszernek az az előnye a hagyományos levelezéses vagy telefonálásos üzleteléssel szemben, hogy a kereskedők biztosak lehetnek, hogy a vásárlás létrejött. Rögtön ott van előttük a hitelesített, aláírt szerződés a blockchainen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?