Céges költségszámlákra és a családi kassza kezelésére is jó a brit Soldo ötlete. Persze azt nem ússzuk meg, hogy ne legyen még egy kártya a tárcánkban.

Céges költségszámlákra és a családi kassza kezelésére is jó a brit Soldo ötlete. Persze azt nem ússzuk meg, hogy ne legyen még egy kártya a tárcánkban.

Soldo

A fintech cégek megkapóan nagy része próbálja a lakossági pénzügyi szolgáltatások lyukait befoltozni. Kényelmesebb banki appokat, egyszerűbb pénzküldést, érthetőbb megtakarítási termékeket ajánlanak. Most azonban szembe jött egy olyan szolgáltatás, amit a családi költségvetés egyengetésére már most lehet használni, a jövőben pedig a céges költségszámlákat próbálja érdekesen átalakítani.

A tizennyolc hónapja létező londoni Soldo olyan költési számlát vezet be, amit több ember között is meg lehet osztani. Eredetileg egy családi, megosztott pénzügyi terméket terveztek létrehozni, amiben egyszerű kiosztani a gyerekeknek a zsebpénzt vagy megosztani a rezsijellegű kiadásokat, de akár a bejárónőnek is lehet pénzt küldeni a felmerülő kiadásokra. Mostanra azonban üzleti irányba is elindulnak a termékkel.

Közjáték: kevésbé ismert dal a pénzküldésről

A Soldo nem akar egy teljes online, appos bankot építeni, de pénzforgalmi licenccel rendelkezik a brit szabályozó hatóságtól. A kártyapartnere pedig a MasterCard.

A céges kártya az esti bulin már nem fog működni

A cég vezetője, Carlo Gualandri, aki az első olasz online bank elindításában tevékeny részt vállalt, a bankokkal való együttműködésben látja a kulcsot. Olyan termékként képzeli el a Soldót, amely ugyan saját márkanévvel rendelkezik, de bank kínálja – írja a Techcrunch.

A Soldo úgy működik, ahogy egy család költségvetése szokott. A fiók tulajdonosa meghatározhatja, hogy ki és milyen mennyiségben költhet a közös számláról. Az összes jogosult kap egy bankkártyát, ami a megosztott számlához tartozik. A szabályok lehetővé teszik napi vagy órához köthető limitek létrehozását, hogy a zsebpénzt ne lehessen első nap elverni, vagy a céges költségkártya az esti partin már ne működjön.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?