Ettől még az izlandi énekesnő nem lesz fintech, de alaposan bizonyítj,a, hogy naprakész a technológiából.

Érdekes kísérletbe vág bele Björk, aki korábban sem félt kísérletezni a technológiával. Legújabb Utopia című albumáért több különböző kriptopénzzel is lehet fizetni, és egyfajta ICO is kötődik hozzá.

mobu26 / Flickr CC
mobu26 / Flickr CC

Az izlandi zenész partnere a technológiai megoldás kiépítésében a brit Blockpool nevű startup. A cég egyrészt a Björk honlapjának webboltját készítette fel a bitcoinos fizetésre, másrészt pedig egy jutalmazási- és hűségrendszert is létrehoztak. A vásárlók minden elköltött dollár vagy bitcoin után jutalom AudioCoinokat kapnak.

Az AudioCoint két éve hozták létre, hogy a nem hatékonyan működő zeneipart megreformálja. A kriptopénz áttörése egyelőre várat magára, a Björk albumhoz járó száz egység ára nagyjából húsz cent.

Björk különösen, de a zenészek úgy általában is szeretnek új technológiákkal kísérletezni. A kilencvenes években játék vagy újravágható videoklip darabok voltak egyes CD-lemezeken. Mostanra appok és streaming megoldások járnak hozzájuk. Björk egy következő logikus lépést tesz meg a kriptopénzzel, bár megjósolhatatlan, hogy a két éve létrehozott, lényegében értéktelen tokenek valaha értékessé válnak-e.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?