A brit parlamenti pártok közös bénázása illetve a Brexit lehetetlen volta kellett ahhoz, hogy egy nagyon ritka érme megszülessen.

(Fotó: HM Treasury)

Sajid Javid brit pénzügyminiszter korábban bejelentette, hogy a Brexit alkalmával új, pénzforgalomban megjelenő emlékérmét ad ki a brit pénzverde. Az érme gyártását el is kezdték, hogy határidőre rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiség.

A pénzverde azonban elkövette azt a hibát, hogy az érme a Brexit dátumát is tartalmazta. A Bloomberg névtelen forrásai szerint az október 31-én elfogadott határidő hosszabbítás miatt beolvasztják az eddig legyártott Brexit emlékérmeket. Az egyik forrás szerint több százezer érméről van szó.

A pénzverde szóvivője csak annyit tett hozzá a sztorihoz, hogy a Brexit érme – legyen bármikor is a Brexit maga – elkészül majd. Ezt az optimizmust csak dicsérni lehet. Már Javid elődje, Phillip Hammond is tervezett egy kisebb sorozatnyi ötven pennys emlékérmét. Azon még a március 29-i dátum szerepelt.

Egy igazi gyűjtőnek természetesen nem csak ezekkel az érmékkel kell rendelkeznie. Az elsőre elmaradt Trump és Kim Dzsongun találkozóra készült érme is egy remek, 21. századi darab.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?