Szabályozók és fintechek, bankok és a bankok ügyfeleire pályázó cégek, akcelerátorok és beágyazott piaci szereplők beszélnek a digitális jövőről.

Szabályozók és fintechek, bankok és a bankok ügyfeleire pályázó cégek, akcelerátorok és beágyazott piaci szereplők beszélnek a digitális jövőről.

Forrás: Monito / Flickr CC-BY
Forrás: Monito / Flickr CC-BY

Minden elérhető szám azt mutatja, hogy a fintech lavina tovább nő. Egyre több startup akar digitális pénzügyekkel foglalkozni, egyre több hagyomános piaci szereplő jön rá, hogy ha most kimarad, mások eszik meg a vacsorájukat. A jövő banki termékének nem csak jónak és hasznosnak kell lennie, hanem kényelmesnek is. Aki nem tud kényelmes terméket fejleszteni, annak ügyfelei maradhatnak, de az appját, oldalát nem fogják használni. Az adat pedig azokhoz áramlik, akiknek a rendszerében mozognak a felhasználók.

A november 23-i Fintech Banking Summit szakmai konferencián, melynek a FinTechRadar médiatámogatója, a hazai pénzügyi szakma szereplői, befektetők és vállalkozók ülnek le beszélgeti. Az eszmecserében részt vesznek a pénzintézetek, szabályozó testületek és tanácsadócégek vezetői, de a fintech startupok alapítói is.

Mára világossá vált, hogy a pénzintézetek és a fintech cégek nem egymás ellenségei vagy versenytársai. Együttműködve sikeresebbek tudnak lenni, mintha a másik kicselezéésn dolgoznának. A bankok a stabilitást, biztonságot és az ügyfeleket hozzák az üzletbe, a fintechek a digitális tudást és az ügyfélbarát modern technológiákat.

Semmi nem marad ki a programból

Lesz miről beszélni: a PSD2 irányelv jövőre kerül hatályba, a britek az open bankinggel kísérleteznek, a kriptovaluták és a blockchain a hírek mindenapos szereplői. Nem szabad hátradőlni, mert a változások minden pénzügyi területet érintenek az adatbiztonságtól az e-kereskedelemig, a fizetéstől a tőzsdézésig. A fintech fontosságát jelzi az is, hogy a Fintech Banking Summiton a összes fontos hazai bank képviselteti magát.

Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes és Pereczes János az MKB Fintechlab vezetője az MKB által képviselt irányvonalról fognak beszélni. Mérth Balázs, a Deloitte-tól 37 ország 250 bankja által nyújtott digitális ügyfélélményéről készített felmérését mutatja be. A Magyar Nemzeti Bank képviseletében pedig Szombati Anikó fogja elemezn a digitalizáció hazai állását, a kockázatokat és a szabályozási lehetőségeket.

A Fintech Banking Summitot november. 23-án rendezik meg a Budapest Music Centerben. A FinTechRadar médiatámogatóként beszámol mindenről, ami a konferencián történik. Aki azonban részt szeretne venni, még vehet jegyet a rendezvényre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?