A kisebb kriptovaluták kénytelenek lesznek belenyugodni, hogy a tőzsde, amin kereskednek velük, értékesebb, mint a pénz maga.

A kisebb kriptovaluták kénytelenek lesznek belenyugodni, hogy a tőzsde, amin kereskednek velük, értékesebb, mint a pénz maga.

(Fotó: Marco Verch CC-BY)

Újabb adag befektetést szerzett a Coinbase. A cég 300 millió dollárt kapott a Tiger Global vezette befektetői csoporttól, amit a kriptovaluták elfogadottságának növelésére tervez költeni. Ezzel összesen 525 millió dollárnyi kockázati tőkét gyűjtött össze a Coinbase. Még érdekesebb, hogy az új befektetéssel 8 milliárd dollárra nőtt a cég értékelése.

A megelőző, 2017. nyár végi befektetési körben, amikor 100 millió dollár került a Coinbase kasszájába, még csak 1,6 milliárdra becsülték a cég értékét. Egy év alatt sikerült megötszörözni a cég értékét. Ráadásul egy olyan évben, amelyben a kriptovaluták értéke messze nem nőtt annyit, mint a megelőző időszakban.

Az új értékelés létrehozott egy izgalmas szituációt is. A Coinbase a befektetők szerint többet ér, mint a tőzsdén megvásárolható kriptovaluták többsége. Csak három olyan kriptopénz van, amely a jelenlegi árfolyamon megelőzi a Coinbase-t. Az összes forgalomban lévő bitcoin értéke közel 110 milliárd dollár, az etheré 20,3 milliárd, a Ripple-é pedig közel 18 milliárd dollárra rúg.

A Ripple után azonban már meredeken esik a kriptopénzek piaci kapitalizációja. A Bitcoin Cash összértéke csak 7,3 milliárd dollár, az EOS-é 4,7 milliárd, és már csak a Stellar van olyan, ami kicsivel a 4 milliárdos határ felett van. A további értékeket a CoinMarketCap oldalon lehet és érdemes megnézi. https://coinmarketcap.com/


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?