Drogügyekből, pénzmosásból és egyéb bűntényekből származó lefoglalt kriptovalutát vehet november elején két szerencsés.

Drogügyekből, pénzmosásból és egyéb bűntényekből származó lefoglalt kriptovalutát vehet november elején két szerencsés.

A US Marshals Service biztosan ismerős azoknak, akik amerikai bűnügyi filmeket néznek. Ők felelősek a tanúvédelmi programért, ők üzemeltetik a szövetségi fogolyszállító rendszert, ők tartóztatják le az államokon átívelő bűncselekekményekkel vádolt embereket. Meg amúgy van még pár érdekes feladatuk, például az amerikai antarktiszi programnak ők a rendőrei. Aki ennél többre vágyik, mindenképp nézzen bele a Justified című sorozatba.

Amivel eddig nem nagyon foglalkozott a Marshals Service az a kriptopénzek adásvétele. Most viszont online aukciót szervez a rendvédelmi szerv, mert 660 bitcoint foglalt le különböző ügyekben. A lista nem rövid, a legnagyobb összegű lefoglalás is csak 80 bitcoint érintett. A legkisebb pedig egy 0.07 bitcoinos tárca, ami nagyjából ötszáz dollárt ér jelenleg.

Az aukción való részvételhez előregisztrációra van szükség. Sőt letétbe kell helyezni 200 ezer dollárt, hogy egyáltalán odaengedjék az embert az asztalhoz. A november ötödikén kezdődő online aukción kalapács alá kerülő 660 bitcoin összértéke mostani árfolyamon 4 millió dollár körül van.

Wyatt Earp (balról a második ülő figura) is marshal volt

A fentiek mellett a vásárlónak még egy dolognak kell megfelelnie: nem lehet terrorista, nem gyanúsíthatják egyéb bűnökkel, és nem lehet az Egyesült Államok ellensége. Nem egyszerű az USA legrégebbi rendvédelmi szervével üzletelni, de ezek talán betartható szabályok.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?