Nem volt sokáig elérhető a feltört oldal, de így sem lennénk a támadók helyében, ha újraválasztják a mostani elnököt novemberben.

(Fotó: Donald Trump / Facebook)

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kezdenek elpofátlanodni a zsarolóvírusos csapatok. Az amerikai elnökválasztási kampány utolsó hetében feltörték Donald Trump weboldalát. A szavazásra buzdító aloldal jelenleg sem érhető el, de már nem a zsaroló szöveg található rajta – írja a Verge.

A kampányoldalon feltűnő szöveg szerint a támadók hozzáfértek Trump elnök bizalmas dokumentumaihoz is. Erre azonban egyrészt nem szolgáltattak semmilyen bizonyítékot, másrészt pedig nehéz elképzelni, hogy az elnök bizalmas dokumentumokat tartana a választási reklámoldal szerverén.

A támadók érezték, hogy van lehetőség Donald Trump heccelésében. A lecserélt oldal pont úgy nézett ki, mint az FBI által leállított weboldalak. A különbséget csak a szöveg alján feltüntetett hosszú tárca cím jelentette, ahová a kriptopénzt várták. A támadók Moneróban várták az utalást, amely a nehezen követhető, a privátszférát védő kriptovaluták egyike.

Rögtön két cím is kikerült az oldalra. Az egyikre a titkos információk kiszivárogtatását váró támogatók küldhettek pénzt, a másikra pedig azok, akik szerint jobb lenne titokban tartani ezeket az információkat. A sikeres támadást nagyon gyorsan észrevették, így nem valószínű, hogy sokat nyertek vele a támadók.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?