A mexikói bankkártyák egy részével nem lehet az interneten fizetni. Az alternatív taxicég átvágta a gordiuszi csomót, saját kártyát bocsát ki.

Megszületett a tökéletes, minden szavában fintechet vagy digitális gazdaságot tartalmazó hír: Mexikóban, a fiókok nélküli Bankaool digitális bankkal közösen bocsátott ki prepaid bankkártyát az Uber.

UBER_
(Fotó: Uber Switzerland / Flickr CC-BY)
(fotó: Uber Switzerland / Flickr CC-BY)

A kártyára azért volt szükség, mert a Mexikói bankok egy számottevő része nem engedélyezi a kártyáinak internetes használatát. Így viszont az Uber utakat sem lehet kifizetni velük.

Az Uber szócskát és a fekete alapon mintaként ismétlődő Uber-logót tartalmazó kártyához tartozó számlát a Bankaool biztosítja. Azok az utasok, akik most neveznek be egy ilyen feltölthetős kártyára, az első száz dollárnyi utat ingyen teszik meg.

A kártya amúgy prepaid MasterCard, azaz bármely olyan fizetési ponton lehet használni, ahol a társaság kártyáit elfogadják.

14666040_562176277326703_447833930373784832_n

Az Uber partnere, a Bankaool önmagában is érdekes történet. A bank 2003-ban még hagyományos intézményként indult, ám a 2010-es években nekilátott az üzlet átalakításának. 2014-ben vezették be azt a folyószámlatípust, aminek sem a megnyitásához, sem a kezeléséhez nincs szükség arra, hogy az ügyfelek akár csak megközelítsenek egy bankfiókot. Minden az interneten és a netbankon keresztül zajlik.

A szárnyát bontogató online banknak a Fintech Times szerint 65 ezer ügyfele van. Ha az uberes kártya siker lesz, új ügyfeleket szerezhet. Az Uber pedig olyan utasokat szolgálhat ki a kártyával, akik eddig nem tudtak volna fizetni a szolgáltatásért.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?