Ha nem a tinik elhódítása a cél, hanem a mobilbankolást, mobilos pénzküldést nem használó tömegek megnyerése, akkor okos ötlet is lehet.

Ha nem a tinik elhódítása a cél, hanem a mobilbankolást, mobilos pénzküldést nem használó tömegek megnyerése, akkor okos ötlet is lehet.

Jézus kikergeti a fintech vállalkozókat a templomból - El Greco festménye
Jézus kikergeti a fintech vállalkozókat a templomból – El Greco festménye
(fotó: Wikimedia Commons)

A Money20/20 konferencián jelentették be a legnagyobb amerikai bankok, hogy a Paypal, a Square Cash és a Venmo mobilos fizetési szolgáltatókkal versenyző saját appot adnak ki – írja a Recode.

A három felsorolt ellenfél önmagában vicces. A Paypal emberemlékezet óta – esetünkben ez 1998-at, az első dotkom lufi előtti időszakot jelenti – létező szolgáltatás, a Venmo és a Square „csak” 2009 óta létezik. Késve reagálnak a mobilos fizetési appokra a bankok? Igen. (Ráadásul a Venmót egészen sokáig megvehették volna, de végül a Paypal ajánlott érte elég pénzt.)

A most bejelentett Zelle nevű alkalmazást az Early Warning nevű, banki tulajdonban álló pénzügyi technológiai cég fejleszti. Az app a legnagyobb amerikai bankokat összekötő fizetési hálózatra épül rá, és ennek köszönhetően azonnali pénzküldésre lehet majd használni. Az appot egyelőre még csak bejelentették, valamikor a 2017-es évben készül csak el a Zelle. Azt remélik, hogy az azonnaliság miatt azonban még akkor is labdába tud rúgni majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a saját pénzküldési megoldásokat üzemeltető bankok egyszerre fogják-e támogatni a Zelle-t és a saját, korábban lefejlesztett appjaikat. Mint ahogy az is bizonytalan, hogy el tudják-e hódítani majd a Venmótól a felhasználókat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?