Egy egész svájci bankot hordhat a zsebében, aki megveszi 219 euróért az új mobilt. Legalább is ezt ígéri a cég blockchaines vezetője.

(Fotó: HTC)

A HTC több mint egy éve kiadott blockchain telefonjáról, az Exodusról sok mindent el lehet mondani. Tele van izgalmas funkciókkal, tetszetős a formaterve, nem adja magát olcsót. Az viszont túlzó kijelentés lenne, hogy a telefon nagy sikerré vált volna, és mindenkinek a zsebében Exodus lapulna az utcán.

A cég azonban nem adta fel. A Techrunch Distrupt konferencián ugyan beszélt arról Yves Maitre, a cég vezérigazgatója, ahogy a HTC elveszítette az irányt az elmúlt pár évben. De az Exodust megtalált iránynak érzik. Ezért is jelentették be, hogy a blockchaines csúcstelefon olcsóbb kisöccsét, az Exodus 1S-t is piacra dobják.

Az új mobil ára 219 euró lesz, amit ki lehet fizetni euróval és mindenféle kriptopénzzel is. A specifikációk a következők: Snapdragon 435-ös processzor, 8.1-es Android operációs rendszer, 5,7 hüvelykes HD+ kijelző, 4 gigabájt ram és 64 gigabájt tárhely. Átlagos középkategóriás telefon, aminek az árkategóriájában lehet akár jobb készüléket is venni, igaz abban a kriptós funkciók nem lesznek benne.

Az Exodus 1S-ben saját titkosítókulcsokat lehet tárolni, hardveres tárca található benne. Most pedig egy saját bitcoin node-ot is képes futtatni a telefon, amit Phil Chen, a HTC decentralizált ügyekért felelős igazgatója szerint a felhasználó „egy metaforikus svájci bankot” hordhat a zsebében. Csak bele ne akadjon az óratorony a varrásba.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?