Elképzelhető, hogy elesik az ICO-n összeszedett pénztől a Telegram. Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) leállíttatta a Gram token árusítását egy azonnali végzéssel.

A Gram rendszernek október 31-ére kellene elindulnia, azaz még tizenhat napja van a Telegramnak arra, hogy megoldja a mostani problémát. A SEC egyelőre csak azért állította le az üzletet, mert a Telegramnak a kriptokibocsátásra létrehozott TON Issuer Inc. nevű cége elfelejtette bejelenteni, hogy 1,7 milliárd dollár értékű kriptotokent terveznek eladni – írja a The Verge.

A SEC jogértelmezése szerint a kriptotokenek értékpapírnak számítanak, így a Telegram törvényt sért. A SEC szerint a cégnek az értékpapír-kibocsátás előtt adatot kell szolgáltatni a befektetőknek a cég pénzügyi helyzetéről, üzleti helyzetéről, a felmerülő kockázatokról. Ezeket minden tőzsdei cégtől megköveteli a szabályozó hatóság.

A problémát az okozza, hogy az első adat tokennek piaca kell kerülnie október 32-re, különben elveszíti az 1,7 milliárd dollárt, amit az ICO-val összegyűjtött. A Telegram a tokenek durván harmadát adta el az Egyesült Államokban.

A TON rendszerről amúgy sem árult el sokat a Telegram. Pedig már a májusra tervezett, majd szabályozási kérdések miatt elhalasztott tokenkibocsátás előtt is illett volna tájékoztatást adni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?