Újabb pénzügyi cégek léptek ki a Libra Association-ből. A Facebook világmegváltoztató kriptopénze egyre nagyobb akadályokkal szembesül.

További szereplők léptek ki a Libra Association szervezetből. A Paypal után a Visa, a Mastercard, az eBay, a Stripe és a Mercado Pago is bejelentette, hogy egyelőre távolabbról szemlélné a Facebook globális kriptopénzét.

A cégek által kiadott közlemények árulkodóak. A Visa szóvivője szerint:

„Továbbra is figyelünk és a végső döntésünk több szempont alapján hozzuk meg. Ezek között van az is, hogy a Libra Association képes-e a szabályozói elvárásoknak megfelelni.” Ami ahhoz képest, hogy a Librával kapcsolatban eddig a szabályozók többnyire elutasítók – kivétel Nagy-Britannia – egy egészen komoly elvárás. A pénzügyi vállalkozások egytől egyig az „inkább kivárunk” választ adták a sajtó kilépést firtató kérdéseire.

A most kiszálló vállalkozásokkal a Libra Association amerikai fizetési szolgáltató nélkül marad. Ehhez képest a szövetség tanácsának az első gyűlése három nap múlva lesz, október 14-én. A találkozón azonban a konkrét ígéretek betakarítása helyett tűzoltásra lesz kénytelen a tanács.

És ha a most nyílt lyukakat betömték a szervezeten, akkor elkezdhet a Libra azon dolgozni, hogyan oszlatja el azt a gyanút, hogy a globális fizetőeszköz veszélybe sodorhatja a világgazdaságot.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Róbert Csirkés 2019.10.15

    Ott kezdődik a probléma, hogy a Libra nem is kriptopénz definíció szerint… :p

Vélemény, hozzászólás?