A cég próbál úgy tenni, mintha meg lehetne úszni a kriptopénzzel való foglalkozást anélkül, hogy politikai véleményük lenne. Egyelőre nem sikerült nekik.

123rf

A Coinbase alkalmazottainak öt százaléka élt a cég által felkínált munkahelyváltási csomaggal – írja az Axios. Ez akár egy neutrális, nem túl érdekes mondatnak is hangozhat, ám ha mögé nézünk, találunk egy érdekes történetet.

A sztori hetekkel korábban kezdődött, amikor a Coinbase vezetője, Brian Armstrong írt egy blogbejegyzést arról, hogy a kriptós cég nem tervez állást foglalni politikai kérdésekben. Az írás megúszható lett volna, ha az Egyesült Államok napi történései, a kriptopénzek világban elfoglalt szerepe vagy épp a gazdaság nagy általánosságban ne lennének átpolitizált területek. A kriptopénzes világ eleve egy kis államra, kevés állami beavatkozásra – vagy az azzal szembeni teljes ellenállásra – felépített libertariánus elképzelés köré épült el.

Kriptopénzzel nem lehet úgy foglalkozni komolyan – és itt most nem a befektetési vagy szerencsejáték szintű spekulációról beszélünk – hogy amögött ne lenne politikai meggyőződés. Aki mélyen hisz a bitcoinban és a magánszférát még jobban védelmező társaiban az a csomagban kap a pénzek mellett egy világlátást és egy elképzelést arról, mit tartogat a jövő. A Coinbase vezérigazgató írása ezt tagadta le.

Armstrong cikke arra volt válasz, hogy a cég nem foglalt állást a Black Lives Matter kérdésében. A kérdés, hogy a rendőri rasszizmus ellen fellépő mozgalomról mi a cég álláspontja egy belső meetingen merült fel. Armstrong akkor nem válaszolt a kérdésre, amit a munkavállalók egy része munkabeszüntetéssel díjazott. Az Axios elemzése szerint Armstrong nem tipikus vezérigazgató a Szilícium-völgyben. Emiatt viszont nem is érzi magára nézve kötelezőnek azokat a völgyi szokásokat, amely szerint a munkavállalókat családtagként kell kezelni, akik cserébe napi tíz plusz órát dolgoznak.

A rossz nyelvek, akikkel egyetérteni nem feltétlenül kell, viszont elengedhetetlenül fontos meghallgatni őket, csak annyit tesznek hozzá a fentiekhez, hogy az öt százalék valóban nem magas. Ellenben egy, a vezérigazgató által jegyzett blogbejegyzés a legtöbb cégnél pont nulla százaléknyi felmondással jár.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?