Egy neobankkal összevetve még mindig lassú, de a magyar piachoz képest villámgyors az új CIB Eco számlanyitás.

Forrás: CIB / Facebook

Fontos lépésen van túl a CIB, megépítették a Bankmonitorral együtt azt a rendszert, amiben a nap huszonnégy órájában lehet videós azonosítás nélkül számlát nyitni digitálisan. A legtöbb hazai online számlanyitási megoldás arra támaszkodik, hogy az ügyfél azonosítását videós kapcsolaton keresztül oldják meg. A Bankmonitoron keresztül azonban a bankfióki nyitvatartástól függetlenül lehet egy fajta – CIB Eco – számlát nyitni.

A lehetőség 2019. január elseje óta adott, hogy a bankok közvetett ügyfél-átvilágítási technológiákat használjanak. Ilyen lehet egy szelfi videó vagy egy kép is. A fentiek mellett szükség van az okmányok befotózására is. Ellenben ezzel sem kell megvárni a bank kinyitását.

A CIB eljárása ugyan kényelmesebb, mint a korábbi, videós megoldások, de nem jelentősen gyorsabb. A szerződés elektronikus aláírása után a bank elvégzi az ellenőrzést, majd egy munkanapon belül elérhetővé válik az Eco számla. Aki regisztrált már például Curve vagy Revolut számlát, az tudja, hogy az app telepítésétől a kész számláig vezető út nagyjából öt percet vesz igénybe.

Az új módszerrel nyitott számlákra a következő korlátozások érvényesek. Maximum havi háromszázezer forintnyi készpénzt lehet felvenni róluk, a tranzakciók egyszeri értékhatárának maximuma tízmillió forint. Ezzel a kettővel talán együtt lehet élni. Lényegyesebb korlátozás, hogy az EU-n kívüli tranzakciókat nem lehet végrehajtani a kártyával, ideértve az EU-n kívüli vásárlást is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?