A számlák összesítése akkor lesz igazán jó, ha nem csak két bank között lehet megoldani az integrációt.

Fotó: K&H

A szeptember 14-én hatályba lépett nyitott bankolásról szóló uniós szabályozás, a PSD2, az első hónapban nem hozott nagy változásokat. Mintha nem lettek volna banki és startupos projektek az indulásra. A K&H azonban menti a mundér becsületét.

A bank azt jelentette be, hogy legújabb verziós mobilbanki alkalmazását alkalmassá tette az Erste banknál kezelt számlák megjelenítésére is. A jövőben tervezik további számlavezető bankok elérhetővé tételét is, valamint a számlaegyenleg megjelenítésén túlmutató funkciók (pl. forint átutalás) lehetővé tételét is.

Az Erstés számla összekapcsolását a mobilbankkal az appban kell kezdeményezni a „külső számla hozzáadása” funkció alatt. Amennyiben a folyamat lezajlik, úgy a K&H-nál kezelt számlák között fel fognak tűnni a másik bankból az apphoz adott számlák is.

A funkció nem újdonság, a számlák egy felületen való megmutatása olyan sztenderd funkció a fintechben, mint amilyen a Take Five jazzsztenderd a zenében. Ettől még a K&H-nak jár az elsimerés, hogy elsőként tudott kijönni egy, a többi mobibankhoz képest új funkciót tud az ügyfeleinek biztosítani.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?